Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Βραζιλία 2014:Οι βετεράνοι του Μουντιάλ. (Αφιέρωμα)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, μπορεί να σημαδευτεί από το τεράστιο ταλέντο του Μέσι, του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Νεϊμάρ, αλλά υπάρχουν ποδοσφαιριστές που στη δεύτερη νιότη τους, με σύμμαχο την πείρα τους, θα παίξουν σημαντικό ρόλο και θα γράψουν ιστορία.

Δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη η πέμπτη συμμετοχή του Μπουφόν, τα 42 γεμάτα χρόνια του Μοντραγκόν και το πάθος του Κλόζε να περάσει το Ρονάλντο στους σκόρερ των Παγκοσμίων Κυπέλλων.
Το BALLoni σας παραθέτει τους "γερόλυκους" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που για τους περισσότερους κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και το τελευταίο τους, αφού το 2018 στη Ρωσία θα είναι κοντά στα 40.

Ο 42χρονος, ο "τυπάρας" και το όνειρο του Κλόζε..

Ο Φαρίντ Μοντραγκόν θα είναι αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ποδοσφαιριστής στο  Παγκόσμιο Κύπελλο,αφού ο Κολομβιανός πορτιέρο έφτασε αισίως στα 42. Θα είναι ο μόνος που "επέζησε" ποδοσφαιρικά από το Μουντιάλ του 98 στη Γαλλία και στη Βραζιλία θα παίξει στο τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο αρχηγός της Εθνικής μας Γιώργος Καραγκούνης στα 36 χρόνια του,θα πάρει μέρος για δεύτερη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, στην τρίτη συμμετοχή της Ελλάδας, με τις 131 συμμετοχές του με το εθνόσημο να τον κάνουν μπροστάρη στη προσπάθεια του "πειρατικού" για να κουρσεύσει ξανά τις καρδιές μας.
Με 14 γκολ σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, ο Mίροσλαβ Kλόζε, θέλει να σκοράρει ένα ακόμα και να φτάσει τον Ρονάλντο που έχει το ρεκόρ στα Κύπελλα και να γράψει ιστορία. Ο πολωνικής καταγωγής Γερμανός υπήκοος, έχει 68 γκολ με τη φανέλα της Γερμανίας και θα φτάσει στη Βραζιλία γιορτάζοντας την 4η συμμετοχή του σε Μουντιάλ στα 36 χρόνια του.

Η 5η παρουσία του Μπουφόν.


Πιθανώς ο καλύτερος τερματοφύλακας τα τελευταία χρόνια, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν θα γίνει ο τρίτος παίκτης που θα παίξει σε πέντε Κύπελλα (Aντόνιο Καρμπαχάλ και Λόταρ Ματέους οι άλλοι δύο). Με 35 χρόνια στην πλάτη ο Μπουφόν θα ψάξει το δεύτερο τίτλο του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η τέταρτη φορά.
Ακόμη ένας μεγάλος τερματοφύλακας που πάει Ρίο και σημαδεύει το τρόπαιο. Ενώ στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ίκερ Κασίγιας δεν έχει τόσο μεγάλη δραστηριότητα και ζεσταίνει τον πάγκο, στην ισπανική Εθνική είναι το θεμέλιο της ομάδας. Στη Βραζιλία θα είναι η τέταρτη συμμετοχή του παγκόσμιου πρωταθλητή Ίκερ.
Παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείται από τραυματισμό, ο Κάρλες Πουγιόλ παραμένει ένας από τους αρχηγούς της Ισπανίας και στη Βραζιλία θα παίξει για τέταρτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο «Ταρζάν» έχει γίνει πια 35.
Ο Σάμουελ Eτo'o είναι ο πιο πολύτιμος επιθετικός στην ιστορία του Καμερούν και η απόδειξη είναι τα 53 του γκολ σε 111 παιχνίδια. Στα 34 σήμερα, θα παίξει το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο του.
Τέταρτη φορά θα παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Ράφαελ Μαρκέζ, ο οποίος παίζει αυτήν την περίοδο με τη Λεόν στο Μεξικό. Αν και 34 ετών, η παρουσία του είναι ζωτικής σημασίας για τους Αζτέκους και αποδείχτηκε περίτρανα στους ψυχοφθόρους προκριματικούς που έδωσε η ομάδα με τα πράσινα.

Η λάμψη των 35.


Ο Ντάνιελ Φαν Μπούϊτεν του Βελγίου, στα 35 του, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας λαμπρής γενιάς της χώρας του. Στη Βραζιλία θα είναι το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο και εκτός απροόπτου το τελευταίο.
Ο "φύλακας άγγελος" της Έβερτον στην Premiership, Τιμ Χάουαρντ είναι 34 ετών και θα είναι η βάση για τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Βραζιλία το 2014. Ο σπουδαίος τερματοφύλακας πηγαίνει στη  Νότια Αμερική για την τρίτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Κολομβιανός αμυντικός Λουίς Αμαράντο Περέα, με πολλές παραστάσεις από τη θητεία του στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στη Μπόκα Τζούνιορς , εξακολουθεί να έχει εξαιρετική παρουσία στην ομάδα του. Στα 34, ο Κολομβιανός φτάνει στη Βραζιλία για μια πρώτη συμμετοχή σε τελικούς Μουντιάλ.
Το μυαλό της Ιταλικής ομάδας  με το εφευρετικό τρόπο παιχνιδιού του, τις μακρινές εύστοχες πάσες και τις εκτελέσεις φάουλ, ο Αντρέα Πίρλο, στη Βραζιλία, θα παίξει το τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο στα 34 χρόνια του. Ο μέσος της Γιουβέντους έχει συμπληρώσει 107 παιχνίδια και έχει πετύχει 13 τέρματα για την Ιταλία, με την οποία αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006 στη Γερμανία .
Ο αρχηγός της Ακτής Ελεφαντοστού Ντιντιέ Ντρογκμπά, στα 35 χρόνια του θα παίξει στην Βραζιλία το τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ιβοριανός κανονιέρης έχει 62 γκολ και 97 συμμετοχές με τη φανέλα της χώρας του και είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών.

Για τρίτη φορά.


Ο ακούραστος Στίβεν Τζέραλντ είναι ένας από τους καλύτερους μέσους και στα 33 χρόνια του θα είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης της Αγγλίας στη Βραζιλία το 2014, με παράσημο τις 107 συμμετοχές του. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ θα παίζει το τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006 στη Γερμανία, όπου ήταν και πρώτος σκόρερ της Αγγλίας, αλλά και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.
Ο επιθετικός της Φενέρμπαχτσε, Ντιρκ Κούϊτ, στα 33 του, με 98 συμμετοχές και 24 τέρματα στις "τουλίπες", είναι μια σταθερή επιλογή του Ολλανδού προπονητή Λουίς Φαν Γκάαλ και στην 20η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα παίξει το τρίτο Κύπελλο. Έκανε το διεθνές ντεμπούτο του το 2004 και έχει εκπροσωπήσει την Ολλανδία σε τέσσερις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, το 2006 και το 2010 στα Παγκόσμια Κύπελλα και στα Euro 2008 και 2012.
Παίκτες της μεγάλης κλάσης και το ταλέντο, του Μαξιμιλιάνο "Μάξι" Ροντρίγκες, ξέρουν πώς παίζεται ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Με εμφανίσεις σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα, στα οποία έπαιξε 10 παιχνίδια και πέτυχε τρία γκολ, ο "Μάξι", στη Βραζιλία, θα αναζητήσει την επιστροφή του τίτλου του πρωταθλητή στην Αργεντινή.
Ο Γιασουχίτο Έντο για την Ιαπωνία αποτελεί ένα πολύ έμπειρο μέσο, με 139 διεθνή παιχνίδια στις πλάτες του. Στα 33 χρόνια του ο Ασιάτης, που θεωρείται εθνικός ήρωας στη χώρα του, θα απολαύσει το τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.

Logo - CasinoNetbet com - 80x31 - White background  Δώρο 10€  χωρίς κατάθεση !!


Δεν υπάρχουν σχόλια: