Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Από τον Πελέ,στον Τόμας Μύλερ (Αφιέρωμα στους καλύτερους νέους παίκτες των Μουντιάλ)


Ο τίτλος του καλύτερου νέου παίκτη σε Παγκόσμιο Κύπελλο καθιερώθηκε επίσημα στη Γερμανία το 2006 και από τότε και τα δύο βραβεία, τα έχουν κερδίσει Γερμανοί παίκτες. Το 2010 στο τελευταίο μουντιάλ νικητής ήταν ο Βαυαρός - 21χρονος τότε- Τόμας Μύλερ της Μπάγερν Μονάχου .
Τόμας Μύλερ και Λούκας Ποντόλσκι.
Ο Πολωνικής καταγωγής, Γερμανός Λούκας Ποντόλσκι, ήταν ο πρώτος επίσημος νικητής του βραβείου για τον καλύτερο νέο παίκτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έπαιξε με τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 σε επτά παιχνίδια και πέτυχε τρία γκολ στα 21 του χρόνια.

Για τον προσδιορισμό των νικητών σε προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, η FIFA πραγματοποίησε μια έρευνα που οδηγεί στους εξής νικητές κάτω των 21:

2002  Λάντον Ντόνοβαν 

Ο Λάντον Ντόνοβαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, ξεχώρισε ο Αμερικανός Λάντον Ντόνοβαν, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ και συνέβαλε ώστε η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών να φτάσει στους προημιτελικούς.

1998 Μάϊκλ Όουεν

Ο Μάϊκλ Όουεν
Ο Μάϊκλ Όουεν κέρδισε την ψηφοφορία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 που έγινε στη Γαλλία. Ο Άγγλος επιθετικός ήταν το σημείο καμπής της πορείας της ομάδας και θαυμάστηκε για την καταπληκτική ταχύτητα του. Σκόραρε δύο γκολ. Ήταν τότε, μόλις 19 χρόνων.

1994 Μάρκ Όβερμαρς

Μάρκ Όβερμαρς
Στο Παγκόσμιο της Αμερικής το 1994, νικητής ήταν ο 20χρονος αριστεροπόδαρος -ποδοσφαιριστής τότε του Άγιαξ - Ολλανδός Μάρκ Όβερμαρς. Ήταν γνωστός για την ταχύτητά του στα άκρα και την ποιότητα που είχε να μοιράζει ασίστ στους συμπαίκτες του.

1990 Ρόμπερτ Προσινέτσκι

Ρόμπερτ Προσινέτσκι
Ο Κροάτης Ρόμπερτ Προσινέτσκι ήταν ο νικητής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 στην Ιταλία. Παίζοντας τότε στα 21 του για την ενωμένη Γιουγκοσλαβία, ο Προσινέτσκι έδειξε την ποιότητα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.  Η ντρίμπλα του ήταν εξαιρετική και η ικανότητά του να κρατήσει την κατοχή της μπάλας ήταν αξιοθαύμαστη.

1986 Έντσο Σίφο

Ο Έντσο Σίφο στον αγώνα Βέλγιο-Αργεντινή, μαρκάρει τον Μαραντόνα.
Ο Βέλγος Έντσο Σίφο, σκόραρε δύο φορές και κέρδισε την αναγνώριση του κόσμου ως ο καλύτερος νεαρός παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό 86, όπου το Βέλγιο έφτασε στους ημιτελικούς. Ο Βισέντζο "Έντζο" Ντανιέλε Σίφο, όπως ήταν το πλήρες του όνομα, (έχει Ιταλούς γονείς) ήταν στο Μεξικό ακριβώς 20 χρόνων και κατάφερε να παίξει συνολικά σε 4 Παγκόσμια Κύπελλα, κάτι που δεν κατάφερε ποτέ κάποιος άλλος συμπατριώτης του.

1982 Mανουέλ Αμορός


Ο Γάλλος αμυντικός, ισπανικής καταγωγής, Mανουέλ Αμορός, κέρδισε την εκτίμηση ως ο καλύτερος νεαρός παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 στην Ισπανία στα 20 χρόνια του.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι και τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, ο 24χρονος τότε Αμορός, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος δεξιός μπακ στο τουρνουά από το διεθνή Τύπο.

1978 Αντόνιο Καμπρίνι

Η Εθνική Ιταλίας του 1978.
Όρθιοι: Κουτσουρέντου, Μαλντέρα, Σιρέα, Μπέτεγκα, Τζοφ, Τσεντίλε.
Κάτω: Καούζιο, Αντονιόνι, Σάλα, Καμπρίνι, Ρόσι.
Ο Αντόνιο Καμπρίνι αναγνωρίστηκε ως ο καλύτερος νεαρός παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978 στην Αργεντινή. Ο ιταλός αμυντικός έδειξε ανθεκτικότητα και ενέπνεε ασφάλεια στο αριστερό άκρο της άμυνας των Azzurri. Συμμετείχε σε όλα τα παιχνίδια της Ιταλίας σε 3 συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα, το 1978, το 1982 και το 1986. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 18 παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου και σήκωσε το τρόπαιο το 1982.
Ο Αντόνιο Καμπρίνι είχε το παρατσούκλι Bell'Antonio, "όμορφος Αντόνιο", λόγω της ωραίας παρουσίας του. Στο γήπεδο, με τις τεχνικές και φυσικές ιδιότητες του αναγνωρίστηκε σαν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

1974 Βλάντισλαβ Σμούντα


Ο Βλάντισλαβ Σμούντα, έπαιξε σημαντικό ρόλο για την τρίτη θέση της Πολωνίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974. Ο νεαρός τότε Πολωνός αμυντικός βοήθησε την ομάδα του να είναι η έκπληξη του τουρνουά που διεξήχθη στη Γερμανία. Αξέχαστη έχει μείνει σε όλους  η νίκη επί της Βραζιλίας στο μικρό τελικό με 1-0 που έφερε την τρίτη θέση.

1970 Τεόφιλο Κουμπίλιας


Στο Μεξικό το 1970 ξεχώρισε ο Τεόφιλο Κουμπίλιας που με την απόδοσή του, βοήθησε την ομάδα του Περού να φτάσει στα προημιτελικά. Ο Νοτιοαμερικάνος επιθετικός θάμπωσε με την κομψότητα και τη λάμψη του και κέρδισε το κοινό στα γήπεδα αλλά και στην τηλεόραση. Ο "Ίνκας"  σημείωσε 5 γκολ. Το ίδιο έκανε και το 1974,- πάλι σημείωσε 5 γκολ- και έχει ψηφιστεί σαν ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του Περού.

1966 Φράνς Μπεκεμπάουερ

Ο Φράνς Μπεκεμπάουερ το 1966 με τον Γκερντ Μίλερ
Ο Φράνς Μπεκεμπάουερ στα 21 του, μάγεψε με το αρχοντικό του παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 στην Αγγλία. Ο "Κάιζερ" του Γερμανικού Ποδοσφαίρου, πήγε με την ομάδα του στον τελικό ( έχασε στην παράταση από τους διοργανωτές με 4-2) και σημείωσε 4 γκολ στο τουρνουά. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

1962 Φλόριαν Άλμπερτ

Φλόριαν Άλμπερτ
Ο Ούγγρος Φλόριαν Άλμπερτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Χιλής το 1962 , αναγνωρίστηκε σαν ο καλύτερος νέος παίκτης της διοργάνωσης όπου ήταν 20 χρόνων και πέτυχε 4 τέρματα. Είχε το παρατσούκλι "Ο Αυτοκράτορας" και έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο κομψούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Το γήπεδο της Φερεντσβάρος φέρει σήμερα το όνομά του , αφού από το 1958 έως το τέλος της καριέρας του το 1974 δεν φόρεσε τη φανέλα άλλης ομάδας.

1958 Πελέ

Ο Πελέ ήταν τότε 17 χρόνων και 249 ημερών.
Τελευταίος αλλά ο σημαντικότερος είναι ο Πελέ. Ο "βασιλιάς" αναγνωρίστηκε σαν ο καλύτερος νέος παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 στη Σουηδία. Στις 19 Ιούνη του 1958 ο Πελέ έγινε ο νεότερος παίκτης που έπαιξε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου . Ήταν τότε 17 χρόνων και 249 ημερών. Σκόραρε δύο γκολ στο τελικό και η Βραζιλία νίκησε τη Σουηδία 5-2.

Logo - CasinoNetbet com - 80x31 - White background  Δώρο 10€  χωρίς κατάθεση !!


Δεν υπάρχουν σχόλια: