Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Οι σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (VIDS)

O Γερμανός Μίροσλαβ Κλόζε είναι ο μόνος που απειλεί άμεσα τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο που προηγείται του σχετικού πίνακα των σκόρερ των 19 Μουντιάλ που έχουν διεξαχθεί από το 1930 μέχρι σήμερα.



Το "φαινόμενο" οδηγεί την κούρσα από το Μουντιάλ του 2006, στο πίνακα των σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου όλων των εποχών. Ο Βραζιλιάνος άσος, με το γκολ που σημείωσε στο 5ο λεπτό του αγώνα Βραζιλία-Γκάνα για τη φάση των "16" του Μουντιάλ του 2006, έφτασε συνολικά τα 15, ξεπερνώντας τον θρυλικό Γκερντ Μίλερ που είχε 14.



Ο Γερμανός  Γκερντ Μίλερ αν και είχε ύψος μόλις 1,76 μ., αναδείχθηκε ο πιο δεινός σκόρερ όλων των εποχών.Το 1970 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού με 10 γκολ και τιμήθηκε με τη Χρυσή Μπάλα ως καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη. Τέσσερα χρόνια μετά στο Μουντιάλ του 1974, πέτυχε 4 γκολ και βοήθησε την Γερμανία να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.



Στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ -παρέα με τον Γκερτ Μίλερ- ανέβηκε και ο Μίροσλαβ Κλόζε, με τα τέσσερα γκολ που σημείωσε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010. Είναι ο μόνος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που απειλεί να εκθρονίσει το Ρονάλντο και αν πετύχει στα γήπεδα της Βραζιλίας έστω ένα γκολ θα μπει στη κορυφή και θα γράψει ιστορία.



Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Γάλλος Ζιστ Φοντέν, ο απόλυτος κάτοχος του ρεκόρ σκοραρίσματος σε μία διοργάνωση, αφού σημείωσε και τα 13 γκολ το 1958 στη Σουηδία, ενώ στην πέμπτη, ο μεγάλος Πελέ με 12 τέρματα.


Από 11 γκολ έχουν σημειώσει ο Γιούργκεν Κλίνσμαν (Γερμανία) και ο Σάντορ Κότσις (Ουγγαρία) ο "χρυσοκέφαλος", που μαζί με τον Φέρεντς Πούσκας ήταν οι κύριοι συντελεστές της μεγάλης ομάδας της Ουγγαρίας.
10 γκολ έχει πετύχει σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (Αργεντινή) και είναι στην έκτη θέση.

Δείτε το σχετικό πίνακα

Οι πρώτοι σκόρερ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου
α/α ποδοσφαιριστής χώρα γκολ
1 Ρονάλντο Βραζιλία 15
2 Γκερντ Μίλερ  Δ.Γερμανία 14
- Μίροσλαβ Κλόζε Γερμανία 14
3 Ζιστ Φοντέν Γαλλία 13
4 Πελέ Βραζιλία 12
5 Γιούργκεν Κλίνσμαν Γερμανία 11
- Σάντορ Κότσις Ουγγαρία 11
6 Γκαμπριέλ Μπατιστούτα Αργεντινή 10





Logo - CasinoNetbet com - 80x31 - White background  Δώρο 10€  χωρίς κατάθεση !!


Δεν υπάρχουν σχόλια: