Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Στη Γρανάδα βλέπουν αλλιώς το ποδόσφαιρο.(Video)

Σε μια πολύ περίπλοκη στιγμή για την οικονομία της Ισπανίας, αλλά και για την οικονομία των ποδοσφαιρικών σωματείων (όχι φυσικά για όλα), τα οποία όλο και πιο δύσκολα βρίσκουν χορηγούς , η Γρανάδα, βρήκε τρόπο να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού μέσω των χορηγιών.



Αυτή τη σεζόν, η Γρανάδα έχει ξεκινήσει μια αληθινή φιλανθρωπική πρωτοβουλία .
Κάθε αγωνιστική του δεύτερου γύρου θα είναι αφιερωμένη σε ένα διαφορετικό χορηγό . Η χορηγία αυτή θα επιτευχθεί μέσω πλειστηριασμού από το διαδίκτυο " http://www.hijosdelfutbol.com/ » και οι εταιρείες που ενδιαφέρονται θα υποβάλουν προσφορά για μια θέση στο μπροστινό μέρος της φανέλας της ομάδας.

Η καμπάνια που έχει δημιουργηθεί από κοινού με το διαφημιστικό πρακτορείο Sra Rushmore και την ομάδα της Γρανάδας ονομάζεται "Sons of Football" .  Αυτά που συλλέγονται από κάθε δημοπρασία θα διατεθούν για την δημιουργία ενός αθλητικού σχολείου , όπου θα προσφέρονται υποτροφίες, αθλητικά πρωταθλήματα και δραστηριότητες για παιδιά τα οποία έχουν γονείς ή ένα μέλος της οικογένειας στη φυλακή.


"Αυτή η νέα πρωτοβουλία στον κόσμο των σπορ, -εξήγησαν οι υπεύθυνοι-  είναι αφιερωμένη στα  ανήλικα παιδιά που βλέπουν τον πατέρα, τη μητέρα, τον αδελφό ή έναν στενό συγγενή στη φυλακή. Ένα κοινωνικό πρόγραμμα, όπου μέσα από το ποδόσφαιρο και το παιχνίδι θα προσπαθήσει να επουλώσει τα τραύματα και την κοινωνική απόρριψη που μπορεί να προκληθεί από αυτό το γεγονός, με στόχο να έχουν μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία και να μάθουν από όλες τις καλές αξίες του ποδοσφαίρου για να αναπτυχθούν πλήρως στην κοινωνία".

Ενώ σύλλογοι όπως η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Μπαρτσελόνα, συγκεντρώνουν τεράστια ποσά χρημάτων από χορηγούς αυξάνοντας τα κέρδη τους με γεωμετρική πρόοδο , η Γρανάδα έχει εφεύρει μια πρωτοβουλία για να βοηθήσει να δημιουργηθούν οικογενειακές συνθήκες κατάλληλες για παιδιά φυλακισμένων, όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη παράγραφο.

Ο μηχανισμός της εκστρατείας είναι απλός: Οποιαδήποτε επιχείρηση ή άτομο μπορεί να κάνει μια οικονομική προσφορά για να εμφανίζεται το όνομά του στις φανέλες της Γρανάδα, σε κάθε ένα από τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα . Αυτός που θα προσφέρει το υψηλότερο ποσό θα δει το όνομά του στον πίνακα του γηπέδου εκείνη την ημέρα και αν ο αγώνας παίζεται εντός έδρας, μπορεί να τον παρακολουθήσει από έναν αποκλειστικό κάθισμα στην προεδρική θέση.

Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, μέσω της πρωτοβουλίας αυτής θα διατεθούν στο φινάλε της σεζόν για το έργο που θα δημιουργηθεί και θα συμμετάσχουν στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό τα παιδιά των φυλακισμένων της Γρανάδα.
 


Από την καταλανική εφημερίδα " El Mundo Deportivo" μπορούμε να διαβάσουμε κι άλλες δηλώσεις από τους ανθρώπους της Ανδαλουσιανής ομάδας:

"Δεν υπάρχει κανένα όργανο για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να ξεπεράσουν το εμπόδιο της περιθωριοποίησης. Στόχος μας είναι να τα βοηθήσουμε να έχουν ομαλή παιδική ηλικία, κάτι που αξίζει κάθε παιδί, μέσα από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Αλλά χρειαζόμαστε χορηγούς. Σας χρειαζόμαστε. Εμείς θα βάλουμε το όνομά σας στο στήθος και την καρδιά μας για να το διαβάσουν όλοι". λένε οι υπεύθυνοι.

Μέχρι στιγμής, οι εταιρείες αλληλεγγύης σε αυτές τις τρεις πρώτες ημέρες του δεύτερου γύρου είναι οι εξής: Η κατασκευαστική PILSA, το ξενοδοχείο Luna de Granada και τα Οικολογικά προϊόντα EcoMasa SL. Ποιος θα είναι ο επόμενος χορηγός;

Ας ελπίσουμε ότι κι άλλες ομάδες θα αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες, παρά τους δύσκολους καιρούς, για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη. Το ποδόσφαιρο έχει τεράστια δύναμη και χρειάζονται άνθρωποι με κοινωνική ευαισθησία και όραμα για να γίνει πράξη. Μπράβο Γρανάδα !!






 






Δεν υπάρχουν σχόλια: