Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

10 περίεργα πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

SportNetbet com

Πόσο καλά ξέρετε το Παγκόσμιο; Ποιος είναι ο κορυφαίος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Ξέρετε ποιος ήταν ο νεότερος  και ποιος ο γηραιότερος σκόρερ του θεσμού;   Ποιος γνωστός προπονητής ήταν ο πρώτος που εκδιώχτηκε κατά τη διάρκεια του τουρνουά; 
Με το Μουντιάλ να πλησιάζει αφού έμειναν ακόμη λίγες μέρες μέχρι τις 12 Ιουνίου που ξεκινά, θα σας πούμε δέκα διασκεδαστικά γεγονότα από την ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου τουλάχιστον για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας στην επόμενη επίσκεψή σας στο μπαρ. 


1. Η Βραζιλία είναι η χώρα με τις περισσότερες εμφανίσεις σε Παγκόσμιο. Είναι η μόνη ομάδα που συμμετείχε σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι επίσης αυτή που έχει κερδίσει το τουρνουά και εντός έδρας και 6 φορές συνολικά.

2) Ο πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι επίσης από τη Βραζιλία. Ξέρετε για ποιόν μιλάμε; Αν απαντήσατε Πελέ, θα ήταν λάθος. Ο Ρονάλντο «το φαινόμενο", σημείωσε 15 γκολ σε 19 αγώνες. (Στη Γαλλία το 1998, στη Κορέα-Ιαπωνία το 2002 και στη Γερμανία το 2006). Η Βραζιλία, στην πραγματικότητα, είναι επίσης η ομάδα με το ρεκόρ σκοραρίσματος, με 210 γκολ. 

3) Ξέρετε ποιος ήταν ο νεότερος παίκτης που έχει σκοράρει σε Παγκόσμιο Κύπελλο; Αν απαντήσετε Πελέ, μπράβο. Ο Edson Arantes do Nascimento (Πελέ) ήταν 17 χρόνων όταν σκόραρε εναντίον της Ουαλίας στις 19 Ιουνίου 1958. Ο γηραιότερος που σκόραρε, ήταν ο ποδοσφαιριστής από το Καμερούν  Ροζέ Μιλά. Ήταν 42 ετών όταν πανηγύρισε το γκολ του στις 28 Ιουνίου 1994. 

4) Υπήρχε κάποιος τελικός χωρίς γκολ; Ναι, αλλά ήταν μόνο ένας στην ιστορία του παγκόσμιου: Βραζιλία εναντίον Ιταλίας το 1994 στην Αμερική. Ένας αγώνας που σημάδεψε τον Ρομπέρτο Μπάτζιο για πολλά χρόνια. Ο Ιταλός έχασε το τελευταίο πέναλτι, δίνοντας το τέταρτο κύπελλο στη Βραζιλία, μετά το στείρο 0-0 του κανονικού αγώνα. Για την ιστορία, η Βραζιλία κέρδισε 3-2 στα πέναλτι.



5) Η αλήθεια είναι ότι οι οικοδεσπότες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 Βραζιλιάνοι, έχουν πολλές επιτυχίες . Ο τεχνικός με τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες είναι ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ο οποίος ηγείται και τώρα της Βραζιλίας . Κέρδισε 12 παιχνίδια στη σειρά - 7 με τη Βραζιλία το 2002 και 5 με τη Πορτογαλία στη Γερμανία το 2006. Από την άλλη πλευρά, ο ομόλογός του Κάρλος Αλμπέρτο ​​Περέϊρα έχει γράψει ιστορία για άλλο λόγο Ήταν ο πρώτος προπονητής που απολύθηκε στη μέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν ήταν προπονητής της Σαουδικής Αραβίας το 1998, μετά την ήττα από τη Γαλλία με 4-0. 

6. Η γρηγορότερη αποβολή στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκλήθηκε από ένα Ουρουγουανό στο Μεξικό το 1986 από ένα βίαιο τάκλιν σε έναν αγώνα ενάντια στη Σκωτία. Ο Χοσέ Μπατίστα αποβλήθηκε από το γήπεδο σε μόλις 53 δευτερόλεπτα (!!!) από το ξεκίνημα της συνάντησης.



7.  Κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Ισπανίας και Ολλανδίας στον τελευταίο τελικό στη Νότια Αφρική, είχαμε ρεκόρ καρτών σε τελικό. Ο διαιτητής έδειξε μία κόκκινη και 14 κίτρινες.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία το 2006, έσπασε όλα τα ρεκόρ ποινών, αφού είχαμε συνολικά, 28 κόκκινες και 345 κίτρινες κάρτες !! 

8. Ποιος είπε ότι στους Αμερικανούς δεν αρέσει το ποδόσφαιρο; Το1994 στην Αμερική είχαμε τον υψηλότερο μέσο όρο θεατών στην ιστορία, με σχεδόν 69.000 συμμετέχοντες ανά παιχνίδι. Η Γαλλία το 1998, με τη σειρά της, παίρνει το αντίθετο τρόπαιο ήταν είχαμε σχεδόν 21.000 θεατές ανά παιχνίδι. 

9. Η Νότια Αφρική μπορεί να μας έδωσε - τη βουβουζέλα, το χταπόδι Paul, τη μπάλα Τζαμπουλάνι - αλλά έμεινε στην ιστορία σαν η πρώτη οικοδέσποινα που αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο

10.  Το 2014 στη Βραζιλία , έξι (6) από τους 32 προπονητές που θα συμμετέχουν, έχουν παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη ζωή τους. Κάρλος Κεϊρόζ (Ιράν), Ρεϊνάλντο Ρουέντα (Ισημερινός), Aλμπέρτο Ζακερόνι (Ιαπωνία), Ζόρζε Λουίς Πίντο (Κόστα Ρίκα) , Ζόρζε Σαμπάολι (Χιλή) και ο Φερνάντο Σάντος (Ελλάδα).

Ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομών της Μπενφίκα, όμως ποτέ δεν αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα της. Ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν ως δεξιός οπισθοφύλακας. Το 1972 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Μαρίτιμο και το 1973 μετακόμισε στην Εστορίλ, όπου και έκλεισε την σύντομη ποδοσφαιρική του καριέρα το 1975 σε ηλικία μόλις 21 ετών..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ στο BALLoni :







Δεν υπάρχουν σχόλια: